2013. március 19., kedd

A szamjama

Újabb részlet Gregor Maehle Jóga-szútra magyarázataiból:

"3.4. trajam-ékatra szamjamah

trajam – a három; ékatra – együtt; szamjamah – szamjama

Ha a hármat együtt gyakoroljuk, az a szamjama.

Ha egyidejűleg, ugyanarra a tárgyra irányítva gyakoroljuk a dháranát, dhjánát és az objektív szamádhit, akkor ezt a folyamatot szamjamának nevezik. Míg a tárgy nélküli szamádhi egy olyan technika, ami végső soron az önvalóról szóló állandó tudás megszerzésében csúcsosodik ki, a szamjama egy módszer, amellyel valamilyen külső dologról szerezhetünk teljes tudást. Ez nem történik meg a tárgy nélküli szamádhiban, mert abban az állapotban az elme inaktív.

A szamjama az objektív (szampragjáta) szamádhin alapul. A tárgy nélküli szamádhit nem lehet dháranával és dhjánával kombinálni, mivel azok tárgyakra támaszkodnak. A tárgy nélküli szamádhi az alanyra támaszkodik, ami csak akkor jelenhet meg, ha a tárgyak megszűntek létezni. A szamjama meghatározása önmagában azt jelenti, hogy a benne foglalt szamádhi csak szampragjáta szamádhi lehet, vagyis egy tárgyról szóló tudatossággal teli szamádhi.

Az objektív szamádhi eléréséhez egymás után alkalmazzuk a dháranát, dhjánát és a szamádhit; a szamjamában viszont egyidejűleg kell őket alkalmazni. Ez sokkal nehezebb, mint a sorrendben történő alkalmazás. Általában ha az egoitás nyoma megmarad a dháranában, az megakadályozza a szamádhit."

1 megjegyzés:

dercy lyne írta...

BEST ONLINE LOVE SPELL CASTER TO GET YOUR EX LOVER, HUSBAND, WIFE, GIRLFRIEND OR BOYFRIEND BACK. ADD HIM UP ON WHATSAPP: +2349083639501
Hi everyone I'm Darcy lyne and am here to share the wonderful work Dr Nosa did for me. After 5 years in marriage with my husband with 2 kids, my husband started acting weird and going out with other ladies and showed me cold love, on several occasions he threatens to divorce me if I dare question him about his affair with other ladies, I was totally devastated and confused until an old friend of mine told me about a spell caster on the internet called Dr..nosakhare who help people with relationship and marriage problem by the powers of love spells, at first I doubted if such thing ever exists but decided to give it a try, when I contact him, he helped me cast a love spell and within 48hours my husband came back to me and started apologizing, now he has stopped going out with other ladies and his with me for good and for real. Contact this great love spell caster for your relationship or marriage problem to be solved today via
-Email- blackmagicsolutions95@gmail.com
or Call or WhatsApp: +2349083639501
Contact him for the following:
(1)If you want your ex-spouse back.
(2)You want to be promoted in your office.
(3)You want women/men to run after you.
(4)If you want to have a child.
(5)You want to be protected spiritually.
(6)Help to bring people out of prison ;;
(7)Lottery power ball